voorbereiding spraytan

Voor de behandeling

Voorbereiding & verzorging Spray Tan.

Net als iedere schoonheidsbehandeling staat of valt het resultaat met een goede voorbereiding. Dit geldt uiteraard ook voor een Spray Tan behandeling.”

Voor de behandeling.

Scrubben (de belangrijkste stap voor een Spray Tan behandeling) 

Let op! gebruik geen rituals maar een olie vrije scrub.  Olie stoot de Spray Tan af en dan krijg je vlekken. Een olie vrije scrub is bij mij te koop of een zakje voor 1x scrubben is bij mij gratis op te halen. 

De huid dient 1 dag (24 uur) voor de Spray Tan behandeling over het hele lichaam met olievrije scrub goed gescrubd te worden. Je huid heeft die tijd nodig om te herstellen van het scrubben. Het scrubben van de huid zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de Spray Tan vloeistof. Geef met scrubben extra aandacht aan ellebogen, knieën, hielen, enkels en alle andere gebieden met een dikkere of stuggere huid. En vergeet niet tussen de tenen en vingers te scrubben en sla de navel niet over. Na het scrubben géén bodylotions, crèmes of andere smeersels meer gebruiken, ook niet op het gezicht. Dit kan een barrière vormen tussen de huid en de Spray Tan.

Scheren

Het advies is om uiterlijk één dag voor de Spray Tan te scheren. Scheer dus niet op de dag zelf, de huid is dan te gevoelig voor de Spray Tan. Ook de poriën hebben tijd nodig om te sluiten. Daarnaast kunnen er oneffenheden ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Harsen

Dit kun je doen tot 4 dagen voor de Tanning, gezien de huid nodig heeft om te herstellen.

Douchen

Was je haar voor het laatst voor het scrubben. Als je het erna doet, kunnen de ingrediënten uit de shampoo of conditioner zicht hechten aan je huid met afspoelen en een barrière vormen.

Nagels

Je kunt je nagels lakken voor een Spray Tan behandeling. Dit voorkomt ook opname van vloeistof in de nagels. Nagelriemen worden tijdens de behandeling wel nog ingesmeerd om opname te voorkomen.

Op de dag van de Tanning / tijdens de behandeling.

Make-up/Parfum

Gebruik geen Make-up op de dag van de Spray Tan. Het gebruik van foundation, poeder, bodylotion, crème, parfum en ( overmatig) deodorant op de dag van de sessie moet worden vermeden ( barrière tussen de huid en de Spray Tan en deodorant kan je Spray Tan groen doen uitslaan of zorgen voor witte vlekken).

Douchen

Je kunt douchen tot uiterlijk 2 uur voor een spray tan behandeling met alleen warm water. Je huid heeft tijd nodig om zich te herstellen van een douche en de lotion hecht zich beter aan een licht zurige huid.

Bescherming

Tijdens de Spray Tan behandeling is een haarnetje ter bescherming van je haren aan te raden. Hiermee voorkom je dat het haar vettig zal worden door de DHA spray (kan wel gewoon uitgespoeld worden). En zorg je dat de spray tan overal kan komen.

De handpalmen en nagelriemen worden ingesmeerd met een vettige lotion (barrier creme), zodat de spray niet pakt op de binnenkant van de handen of op de nagels.

De voetzolen beschermd je met speciale “sticky-feets”, een soort papieren slipper. Dit biedt voldoende bescherming tegen de DHA spray.

Tijdens de Spray Tan behandeling kun je zelf beslissen wat je wil dragen. Wil je een bikini of een zwembroek aan of een speciale wegwerp string, dan kan dat gerust. Heb je liever een full body dekking dan mag je ook naakt of topless zijn. De keuze ligt volledig bij jou (of bij degene die de spray aanbrengt). Wil je geen bandjes zien, maar vind je het toch oncomfortabel om halfnaakt te staan? Houd dan gewoon je bikinitop of bh aan en doe de bandjes omlaag. Ook zijn er speciale wegwerpstrings verkrijgbaar.

Na de behandeling

Na de behandeling ( gedurende de inwerktijd)

De ontwikkelingsduur bij standaardbehandelingen is ten minste 8 -12 uur, deze tijd is nodig voor de lotion om zijn volledige kleur te komen.

Kleding

DHA heeft tijd nodig (minimaal 8 – 12 uur) om in te trekken. Draag comfortabele, ruimvallende en donkere kleding en geen BH na je Spray-Tan behandeling. Zo minimaliseer je de kans op afgeven en oneffenheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een jurk of een loszittend joggingpak. Draag liever geen strakke sokken. Draag bij voorkeur donker ondergoed, niet je “mooiste setje”. Toch iets lichts aan of vlekken op je kleding? Geen zorgen. Alle ingrediënten kunnen uitgespoeld worden. Echter de kans bestaat dat de lotions in nylon of leer kunnen trekken.

Douchen, Baden & Zweten

Wacht na de Spray-Tan tenminste 8 uur met sporten of douchen. De eerste 24 uur liever niet naar de sauna, zwemmen of baden. Overmatige transpiratie, direct na de Spray Tan wordt afgeraden. Geef de Spray Tan tijd om volledig in je huid te trekken. De Spray Tan droogt gedurende het aanbrengen al, maar heeft tijd nodig om de (dode) huidcellen te verkleuren. Het beoefenen van een sport met een overmatige transparatie als gevold, direct na de Spray Tan wordt afgeraden.

Parfum, Deodorant & Crème/body lotion

Wacht met body lotion, aftershave, parfum, deodorant of crème, minimaal 8 uur na de Spray Tan behandeling.

Make Up

Wacht met make-up, ten minste 8 uur na de Spray Tan. Lippenstift, mascara en oogpotlood mogen wel.

Scheren

Wij adviseren om minimaal 12-uur na een Spray Tan behandeling niet te scheren of te harsen. Dit heeft hetzelfde effect als een scrub op de huid.

Sieraden

Minimaal 8 uur ná de Spray Tan kun je weer sieraden dragen. Doe je dit eerder, dan kan er geen egale kleur zonder strepen of vlekken gegarandeerd.

TIP: Moet je tijdens de inwerktijd naar buiten en het regent: vergeet dan niet je paraplu mee te nemen. Als je gedurende de inwerktijd gaat slapen draag dan een lange loszittende broek om ‘hand’ afdrukken te voorkomen.

Nabehandeling

Nabehandeling Spray Tan ( na de inwerktijd)

Tijdens de eerste douche kan er wat kleur van je lichaam afkomen, schrik niet dit is slechts overtollige lotion. Dit zal niet ten koste gaan van je bruine teint. Douche met een milde douchegel.

Na het douchen of baden; dep je huid alleen voorzichtig droog. Het wrijvend afdrogen van je huid heeft een schurend effect. Hierdoor kan je bruine teint ongewenst eerder verdwijnen. Lang baden zal ook de dagen na de behandeling de teint sneller doen vervagen.

Hydrateren

Na de inwerktijd is het juist belangrijk om je huid 2x dagelijks te hydrateren, door regelmatig te smeren met een goed hydraterende bodylotion (geen olie) om de kleur zo lang mogelijk vast te houden. Gebruik bij voorkeur een Tan Extander, hierin zit de stof DHA en dit zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk plezier houdt van je bruine teint.

Scrubben

Het advies is om de huid na een Spray Tan behandeling niet te scrubben. De dagen na de behandeling kun je wel de plekken met droge of stugge huid zoals ellebogen en knieën licht scrubben om een gelijkmatige vervaging van de kleur te bevorderen.

Zonnen

Mocht je na een Spray-Tan behandeling gaan zonnen, onthoud dat een Spray Tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling. Smeer je dus altijd goed in. Je huid kan tijdens de inwerktijd van DHA ( de eerste 24 uur) na een Spray Tan extra gevoelig zijn voor de zon. De bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje anders vermoeden.

Sporten

Het intensief beoefenen van een sport met een overmatige transpiratie als gevolg, verkort de duur van een Spray Tan.

Herhaling

Doorgaans zal de teint gemiddeld 7 dagen aanwezig zijn. Je bovenste huidcellen vernieuwen zich gemiddeld om de 7 dagen. Als de teint bijna vervaagd is kun je met een volgende Spray Tan behandeling ( 6 dagen na de Spray Tan behandeling) een diepere kleur opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer je regelmatig een Spray Tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Na elke nabehandeling zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit verschilt per huidtype.

Al deze voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk om een mooie, egale en bruine teint te kunnen garanderen. Op deze manier heb je er het langste plezier van!

NOTE: Een Spray Tan behandeling is niet mogelijk bij personen met eczeem, psoriasis en (snij)wonden. Spray Tan wordt afgeraden tijdens een antibiotica kuur en voor zwangere vrouwen in het eerste trimester.

 

 

4.7/5 - (3 stemmen)
Cart
  • No products in the cart.