Veelgestelde vragen over spray tan

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 tot 20 minuten

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray-tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%. We verdelen de tanning op het lichaam door middel van een verneveling. De tanning kleurt mooi natuurlijk bruin op je eigen pigment.

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke vloeistof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is afkomstig uit druiven en veroorzaakt een reactie in de hoornlaag van je huid waardoor deze simpelweg bruin kleurt. DHA is van origine ontstaan uit natuurlijk suikerriet en de natuurlijke vorm hiervan is een wit poeder. Het feit dat je huid bruin kan worden van DHA is per toeval ontdekt door een arts die kinderen behandelde met stofwisselingsziekten, zij ontdekte dat wanneer DHA in aanraking kwam met de huid, dit een bruine verkleuring veroorzaakte. Dertig jaar later is dit verder ontwikkeld door de cosmetische industrie tot een geweldig en veilig beauty product. DHA wordt al sinds 1960 gebruikt in verschillende cosmetische producten.

Er zijn geen nadelige effecten bekend. In overleg wordt spray-tanning  toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, gedurende de zwangerschap of tijdens een antibiotica kuur. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

 

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden. Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Douchen en/of baden: Wij raden je aan om 8 uur na de behandeling te wachten met douchen. Zo kan de lotion zich optimaal binden aan de huid. Mocht er bij het douche of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit overtollige lotion. Je hoeft niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van je bruine teint. Transpiratie: Ook raden wij je aan, na de sessie, intensief transpireren even uit te stellen.

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Voor het beste resultaat, is het het beste om twee dagen voor de bruiloft een spray-tanning te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een dag uitstellen, vanwege het transpireren.

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharig persoon met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt dan voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Benoem het effect dat je wilt bereiken.

Tanning veilig voor mij?
De werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), is niet in staat om in de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Maar.. ik neem geen enkel risico, dus pas ik de behandeling niet toe gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Hoe lang blijft de kleur mooi?
Afhankelijk van de huidverzorging en het huidtype blijft een behandeling ca. 8 tot 12 dagen behouden. Om de kleur zo mooi mogelijk te houden, raden wij je het gebruik van onze verzorgingsproducten aan. Denk hierbij aan de Bodywash, de Self Tan en de Extend bodylotion. Herhaal je de behandeling regelmatig, dan bouwt zich een diepere kleur op.

4.5/5 - (8 stemmen)
× Stel je vraag via Whatsapp